Ești pasionat de teatru sau poate îți dorești să ieși la un eveniment cultural împreună cu prietenii tăi? De la reinterpretări clasice la spectacole originale și experimentale, am selectat 8 piese de teatru de prin țară care vor fi puse în scenă pe parcursul lunii octombrie și pe care noi credem că merită să le vezi.
1. Extrem

Extrem, regizată de către Florin Frățilă, este un spectacol imersiv în care publicul este implicat în mod direct în scenariu sub forma unui juriu. Spectatorii sunt puși față în față cu situații extreme și trebuie să decidă soarta personajelor. Subiectul este unul dificil, având-o în prim plan pe Marjorie – o fată care a fost asaltată în propria casă de către un străin.
Când și unde: 19 octombrie și 30 octombrie, ora 19:00 la FF Theatre din București.
2. Pietonul aerului

Pietonul aerului, tradusă de Vlad Russo și Vlad Zografi și regizată de Gábor Tompa, este una dintre piesele de teatru scrise de către Eugène Ionesco mai rar puse în scenă. Bérenger este un artist idealist care află că poate să zboare, însă cei din jurul lui nu îl cred. Mai mult de atât, acesta devine un complet outsider atunci când împărtășește viziunile lui apocaliptice. Piesa explorează tema artistului singur și neînțeles de societatea în care trăiește.
Când și unde: 17 octombrie, ora 20:00 la Teatrul Național din Cluj-Napoca.
3. Romanian Psycho

Piesa de teatru Romanian Psycho este un one-man-show scris, regizat și interpretat de către cunoscutul actor Florin Piersic Jr. Premiza spectacolului este o ședință de terapie online, astfel fiind creat un fals ,,safe-space” și satirizată societatea actuală în care ne regăsim cu toții.
Când și unde: 19 octombrie și 22 octombrie, ora 19:00 la Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara.
4. American Buffalo

American Buffalo este un spectacol scris în 1975 de către dramaturgul american David Mamet, tradus și regizat de Bogdan Budeș. Într-un act de răzbunare, proprietarul unui magazin de vechituri decide să fure colecția de monede a unuia dintre clienții lui. Drama se focusează pe trădarea dintre complicii acestui plan.
Când și unde: 19 octombrie, ora 19:00 la Teatrul de artă din București.
5. Genul acuzativ

Genul acuzativ este o tragicomedie scrisă și regizată de către Mimi Brănescu. După moartea soțului ei, Marina decide să se răzbune pe toți cei care au nedreptățit-o, însă fiica ei este nevoită să intervină atunci când planurile sunt date peste cap.
Când și unde: 29 octombrie, ora 19:00 la Teatrul Regina Maria din Oradea.
6. Bravul soldat Švejk

Bravul soldat Švejk, regizat de către Viorel Rață, este un one-man-show în care sunt urmărite peripețiile lui unui soldat cu capul în nori, oarecum incapabil și declarat idiot. De la cârciumă la garnizoană, întâmplările sunt povestite într-un mod haios și captivant, iar ororile războiului capătă un aer comic. Piesa de teatru este o adaptare a romanului satiric scris de către Jaroslav Hašek.
Când și unde: 20 octombrie, ora 19:00 la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu.
7. Desculț în parc

Un scenariu faimos scris de americanul Neil Simon și pus în scenă în regia lui Claudiu Goga, Desculț în parc este o comedie romantică care a debutat pe Broadway în 1963. Spectacolul urmărește povestea dintre Corie și Paul, doi tineri din New York care sunt proaspăt căsătoriți.
Când și unde: 18 octombrie, ora 19:00 la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov.
8. Anemoia

Anemoia, scrisă de Cristina Tudor și regizată de Serin Jemaa și Victor Țăpeanu, este un performance imersiv care îmbină teatrul, cinematografia și sunetul într-o experiență bazată pe simțuri și trăiri.
Când și unde: În fiecare seară până în 31 octombrie la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor din București. cu intrare gratuită.
Imagine de copertă: Nicu Cherciu